Längelmäen Hennan syysterveiset

26.9.2021

Vuoden 2021 Längelmäen Henna eli Pirjo Eeli on sateisena syyskuun lauantaina tavattavissa Länkipohjan Näpsäkkä-käsityöpuodissa. Samalla kun keittää kahvia, hän kertoo, että on jättäytynyt sivummalle Symppis-yhdistyksen toiminnasta, mutta Eläkeliiton Längelmäen yhdistyksen tapahtumien parissa riittää tekemistä ja intoa.  

Toiminnassa on mukana aktiivinen porukka, jonka kanssa esimerkiksi tehdään viikoittain kävelylenkkejä ja retkeillään seudun laavuilla, joita löytyy läheltä runsaasti. Laavuille voi kuka tahansa lähteä mukaan, riippumatta siitä, onko jäsen, Eeli sanoo. Viikoittain ohjelmassa on keskiviikkolenkkien lisäksi torstaikerhot ja karaokeiltoja on tarkoitus järjestää jälleen lokakuussa. Seuraavaksi yhdistyksen väki lähtee Ruovedelle Helvetinjärven maisemiin.  

Suuri suru saapui Eelin elämään helmikuussa, kun Symppis-tilojen käyttäjille tutuksi tullut Lumikki-koira menehtyi. Eeli ja Lumikki harrastivat Kennel-liiton kaverikoiratoimintaa, ja eläinystävän poismeno kosketti myös niitä palvelutalon asukkaita, joita he olivat käyneet yhdessä säännöllisesti tapaamassa.  

Merkittävä tuleva muutos on, kun Eeli jää tänä vuonna eläkkeelle yhdistyksen puheenjohtajan pestistä, jota hän on hoitanut kuusi vuotta.    

-Arvostan suuresti Henna-nimitystä, minusta se on tunnustus vapaaehtoistyöstä, jota olen tehnyt. 
Kiitos siitä. 


Teksti ja kuva: Heini Rosenholm